Csomagolástervezés

Csomagolástervezés

Választottál már valaha bort címke alapján? A csomagolás az első felület, ahol találkozik egy vásárló a termékkel. Annak azt kell kívül ígérnie, amit a csomagoláson belül is nyújt. Ezért nagyban befolyásolja az első benyomást a csomagolás a vásárlókban. Elegáns, fiatalos, sportos, luxus. Fontos, hogy azt a minőséget, életérzést sugallja a csomagolás, amit a termék maga is tud. Fontos, hogy kitűnjön terméked a hasonló termékek közül, és a Te termékedet emelje le a vásárló a polcról.

Nehezen tudod megfogalmazni, mit is szeretnél?

Egy beszélgetésben feltérképezzük, hova szeretnéd termékedet pozícionálni, milyen üzenetet szeretnél eljuttatni a  célcsoportodhoz, és szavakba öntjük, majd képekben is megfogalmazom mindezt.

Tervezési folyamat

1/ Termék pozícionálás: A tervezés előtt egy marketing konzultáció keretében megbeszéljük a célközönséget, a termék tulajdonságait, egyediségét a piacon, versenytársak termékeit, hogy meg tudjuk határozni, a Te terméked hol és hogyan illeszkedik be a piacba.

2/ 2-3 Ötlet: 2-3 vázlatos ötletet mutatok, amiből kiválasztod azt az irányt, ami utána kidolgozásra kerül.

3/ Nyomdkész verzió kialakítása: A nyomdai méreteknek megfelelően elkészül a csomagolás designja, rákerülnek a kötelező adatok, táblázatok.

4/ Végleges verzió és fájlok átadása: Maximum 2 módosítási kör után elkészül a végleges csomagolás, a fájlokat a megfelelő formátumban a nyomdának átadom.

„Elvárásaim megfogalmazása sokszor gondot okoz, de amikor meglátom a végeredményt, akkor tudom, hogy ezt kerestem! A reményeimet maximálisan beváltottad.”

Mycolife, slowdownoil.eu