Te ingyen dolgozol? Miért?

Csodálkozott rám jópár évvel ezelőtt néhány barátom, amikor lelkesen meséltem nekik az Anyahajó Anyaközpont Egyesület megalapításáról.

Plakátokat, szórólapot, névjegykártyát készítettem az egyesületnek, hiszen a közösbe  mindenki azt teszi bele, amihez ért, ami neki testhezálló feladat. Nagyon sokat adott is nekem ez az egyesület kisgyermekes éveim alatt, amikor nagyszülői segítségtől távol kellett megbírkózni a mindennapokkal, amikor rengeteg kérdés és bizonytalanság volt bennem – ahogy ez általában az első gyerek születésekor lenni szokott.

Azóta gyerekeim már kamaszkorba léptek és el is költöztünk Pestről Veszprémbe – új barátokat, új közösséget kerestem. Meg is találtam a BENT Szakmai Közösséget, amit vállalkozónők alapítottak 2019-ben, hogy a Bakony-Balaton régióban segítség egymást a fejlődésben. Most épp az egységes arculat kialakításán dolgozunk, ugyanis javában folyik a szeptemberi II. EmpowerHER vállalkozói konferencia szervezése, amihez szponzorokat keresünk és ehhez bizony egységes, színes-szagos bemutatkozó anyagok is kellenek. A logó adott volt, így annak felhasználásával kellett kialakítani egy olyan vizuális kommunikációt, amiben a szakmaiság, a profizmus és a sokszínűség egyaránt megjelenik, hiszen tagjaink számos különböző területen folytatnak vállalkozói tevékenységet. Ezt az arculatot nemcsak bemutatkozó anyagokban, szponzori kiajánlókban és social média posztokban használjuk, hanem az Anima Labor ezek felhasználásával készíti megújuló weboldalunkat is. Mindez elég nagy munka. Miért csinálom mégis ingyen?

Mert BENT jobb, mint kint. Mert rengeteget kapok ettől a közösségtől is: van kihez fordulni egy-egy tanácsért, ha éppen elakadok a vállalkozásomban, ha nem tudom belevágjak-e valamibe, vagy merre induljak, ha új területtel kapcsolatban kell információ. Belső tudásmegosztás révén rengeteg hasznos információ jut el hozzám, amit szintén beépíthetek a vállalkozásomba. 

Mert együttmködések születnek. Mert ez egy jó ügy. Mert így érzem jól magam.

Ami szintén fontos: mindkét közösségben értékes barátságokkal gazdagodtam. Hiszem, hogy közösségben lehet igazán fejlődni – akár szakmai, akár személyiségbeli fejlődésről beszélünk.

Egyedi utakon együtt fejlődünk – BENT